Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hon 29.12 Mnetěš + 30.12. Mšené Lázně

31. 12. 2016

Ke konci roku jsme se s fousandama zúčastnila celkem 2 honů -  29. u nás a 30. ve Mšených Lázních. Na oba dva hony vyšlo krásné počasí - mrzlo a dokonce svítilo sluníčko a druhý den byla mlha, ale na kráse přírody to nic nezměnilo :) . 

29.12. 

Sraz byl jako obvykle v místním hostinci v 8 hodin , jelikož tatínek se zúčastnit nemohl, byla jsem jediným zástupcem naší posádky. Fousandy se  moc těšily,já jsem  měla trochu obavy, protože jsem celý týden promarodila. Lečí se šlo celkem 5, takže se pesani celkem dost vylítali. Bělka pracovala až překvapivě  skvěle ( lezla i do ostružiní, což není obvyklé u naší milady :D )  a neudělala žádný průšvih . Arča krásně aportovala střeleného bažanta , byla jsem na ni pyšná.   Výřad : 1 liška, 17 zajíců a 15 bažantů  a bohužel dvě slepice  -  chyba střelců . Holky byly tak unavené, že už se doma nenahly skoro ani k misce s večeří. Za super výkon spaly doma v místnosti před kotlem na svých dekách . Poslední leč opět proběhla v místním hostinci, kde zahrála k tanci a poslechu hudba. 

Celou noc jsem přemýšlela, zda brát i naší Bělku (8,5 let), když opravdu už ten náš hon odšlapala  a doma už byla hodně unavená. Ráno jsem se probudila a šla vyvenčit  a pesani, jak kdyby nikde den předtím nebyli :D . Lítaly a bláznily, tak jsem rozhodla, že se půjdou "vybít " na hon. 

30.12

Po maratonu, kdy jsem celou smečku naložila, zabalila a vyzvedla všechny střelce , jsme dorazili na fotbalové hřiště do Mšených Lázní.  Počasí nám opět vyšlo krásné - mrzlo celý den. Náš oddíl byl zase jako vždycky úspěšný ,zásluhu na tom mají nejen pesani ( celkem na honu cca 18 psů - před 12 ohařů)  ale i střelci  -  králem honu se stal jeden z pánů mé posádky . Střelil 5 zajíců a minimálně 2 kohouty :).  Po tombole, kterou jsem opět dostala na starost - ostatně jako u nás  -  jsme vyrazili domů , všechny jsem zdárně rozvezla, auto uklidila, fousandy obstarala  a pak padla vyčerpáním . 

 

Dva dny po sobě plné adrenalinu a chůze, řízení a nevyspání  mne totálně utahaly až jsem  usnula jako zabitá. Ovšem musím říct, že mě to nesmírně bavilo :) . 

 

http://tercule.rajce.idnes.cz/Hony_2016/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář