Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní zkoušky

7. 10. 2015

Dne 4.9.2015 se uskutečnily Podzimní zkoušky ohařů v obci Ctiněves. Ačkoliv jsem měla ze zkoušek obavy, přeci jenom jsem je chtěla aspoň zkusit :). Samozřejmě, čím víc se zkoušky blížily, tím víc Arině v hlavě "hrabalo" :D a mě z ní taky :D. Počasí se ovšem an zkoušk vydařilo, zvěř byla na dnešní poměry ucházející, i když jeden zajíc byl už takový dost použitý. Začinalo se tradičně společným honem, kdy Arinka  hledala dál než jsem chtěla  a tak jsem ji neustále musela "brzdit". Osudným se nám málem stal teplý zajíc. Tuto disciplínu jsem doma trénovala, ale jen s teplým králíkem a nebo slepicí. Bohužel zajíce byl opravdu kus a naše slečinka dělala, že ho, chudáček malá, neunese...naštěstí ho nakonec donesla a my stále měly šanci na první cenu :D. I když v tu chvíli jsem myslela, že ji přetrhnu jako hadici :D. 

Při individuálním hledání vystavila zajíce a k mému překvapení za ním nepelášila, ale jen vyrazila a hned, bez písknutí, se otočila a hledala dál. Poté se přejelo na vlečky a pohozené. Měla jsem dojem, že pes si ze mě dělal po celý čas zkoušet legraci. Disciplíny uměla všechny. Skutečně poctivě jsme je cvičily, ale zkoušela co vydržím. Ano, v odevzdávkách srstnaté máme rezervy, toho jsem si vědoma - avšak, po ohlédnutí se za tím, jak aportovala a odevzdávala  před rokem, se to nedá vubec srovnavat :). Byl znát evidentní pokrok,což mi potvrdil i pán, bez kterého bych asi nad Arinou a nad sebou zlomila hůl. 

 

Výsledek zkoušek : II.cena (bohužel limitní známky), počet bodů: 256, nos 4

Tímto Arinka splnila poslední podmínku chovnosti!!!! :)... nyní si může vychutnávat hony na kačeny a potom celou loveckou sezonu :) 

Chtěla bych poděkovat všem, kteří s námi strávili spoustu času,věnovali se nám, pomáhali nám - jak psychicky tak fyzicky- a splnili mi tak můj sen : mít PRVNÍHO udělaného psa :) 

p1090944.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář